Search found 13 matches

by marcofe
07 Jun 2019, 11:48
Forum: General questions
Topic: Proper usage of B0 remote APIs simxCreatePublisher() and simxCreateSubscriber()
Replies: 1
Views: 312

Proper usage of B0 remote APIs simxCreatePublisher() and simxCreateSubscriber()

Hi, I have a Simulink model that needs to exchange data with V-REP. Specifically, I want to command the pose of a vision sensor object (i.e., using simxSetObjectPosition / simxSetObjectOrientation or, equivalently, simxSetObjectPose ), while reading, in the subsequent iteration, the resulting camera...
by marcofe
10 Apr 2019, 13:44
Forum: Bug reports
Topic: V-REP crash with Error: signal 11: [...] when closing Object Position or Orientation dialog
Replies: 1
Views: 459

V-REP crash with Error: signal 11: [...] when closing Object Position or Orientation dialog

Hi, I'm experiencing a crash in the new version (3.6.1) of V-REP, running in Linux Ubuntu 16.04, whenever I close the panel to command position or orientation of a given object in the scene. The shell prints the following error message: Error: signal 11: /home/marcofe1604/Documents/Software/V-REP_PR...
by marcofe
25 Mar 2019, 17:22
Forum: General questions
Topic: Difference between simx_opmode_oneshot and simx_opmode_buffer
Replies: 3
Views: 526

Re: Difference between simx_opmode_oneshot and simx_opmode_buffer

Dear coppelia, Thank you for your reply. I got this difference about sending/receiving procedures, but I cannot catch yet what the application is supposed to do if it reads data by using - wrongly, based on what you said - the flag simx_opmode_oneshot instead of simx_opmode_buffer (after having prop...
by marcofe
21 Mar 2019, 20:24
Forum: General questions
Topic: Difference between simx_opmode_oneshot and simx_opmode_buffer
Replies: 3
Views: 526

Difference between simx_opmode_oneshot and simx_opmode_buffer

Hi, I have a Simulink model that communicates with V-REP through remote APIs, to (i) command the pose of a free-flying vision sensor (VS) object, and (ii) read the current state of the VS (pose and images). The model runs in a synchronous way with the V-REP simulation advance, by using the APIs simx...
by marcofe
13 Jul 2017, 14:47
Forum: General questions
Topic: Reference frame of simGetObjectVelocity
Replies: 1
Views: 1261

Reference frame of simGetObjectVelocity

According to the documentation (http://www.coppeliarobotics.com/helpFiles/en/regularApi/simGetObjectVelocity.htm), simGetObjectVelocity "retrieves the linear and/or angular velocity of an object, in absolute coordinates ". Does this mean that the returned velocity is expressed with respect to the wo...
by marcofe
04 Jun 2017, 09:15
Forum: General questions
Topic: changing default vision sensor orientation
Replies: 1
Views: 1029

changing default vision sensor orientation

Hi, When I add a vision sensor object on a scene, it is oriented with the x-axis towards left and y-axis upward, but I would like to put in the conventional orientation used in literature (i.e., x-axis on the right and y-axis downward). So, I change the orientation of the sensor by rotation around t...
by marcofe
22 Jun 2016, 12:11
Forum: Bug reports
Topic: V-REP crash when loading plugin with OpenCV
Replies: 10
Views: 4012

Re: V-REP crash when loading plugin with OpenCV

I solved my problem. The reason was not related to the CUDA support, but to the QT support. In particular, the version of QT with which OpenCV has been built was different from the version used to build V-REP. Downloading the proper QT version and re-building OpenCV with QT support did the trick. Th...
by marcofe
16 Jun 2016, 08:59
Forum: Bug reports
Topic: V-REP crash when loading plugin with OpenCV
Replies: 10
Views: 4012

Re: V-REP crash when loading plugin with OpenCV

When I used my application outside V-REP I used the same flags and libraries, and the code worked. So I don't think it's a problem of compilation/linking flag missing. Perhaps it could be a problem of V-REP itself with a CUDA-enabled-version of OpenCV. Have you ever tested that?
by marcofe
15 Jun 2016, 17:54
Forum: Bug reports
Topic: V-REP crash when loading plugin with OpenCV
Replies: 10
Views: 4012

Re: V-REP crash when loading plugin with OpenCV

I tried your suggestion, but it didn't give me new hints to find out the origin of the issue. By the way, after other trials, I observed that the problem is given by the CUDA modules of OpenCV: in fact, V-REP does not crash anymore and the plugin is loaded if OpenCV is built without enabling the CUD...
by marcofe
14 Jun 2016, 16:03
Forum: Bug reports
Topic: V-REP crash when loading plugin with OpenCV
Replies: 10
Views: 4012

Re: V-REP crash when loading plugin with OpenCV

Thanks for your answer. Actually, I can't check anything because even a print in the first line of the v_repStart function is not shown when V-REP crashes. I have not so many code lines in my plugin: I simply defined a OpenCV black image cv::Mat at the beginning of the function v_repMessage, and I t...