Search found 11 matches

by sradmard
09 Nov 2017, 21:37
Forum: General questions
Topic: Assigning an Object Handle to Robot's Initial Position.
Replies: 2
Views: 528

Re: Assigning an Object Handle to Robot's Initial Position.

Hi, Thank you so much for your reply. However, I still believe that the problem is not solved. Instead, I have to manually provide the initial position/orientation matrix of my robot with respect to the world in the child script. I also have to update that matrix every time my robot's initial positi...
by sradmard
09 Nov 2017, 05:13
Forum: General questions
Topic: Assigning an Object Handle to Robot's Initial Position.
Replies: 2
Views: 528

Assigning an Object Handle to Robot's Initial Position.

Hi, I am trying to publish odom data and the associated tf of my robot in ROS. I am currently publishing my tf for the odom as follows. transformations[1]=getTransformStamped(modelBase,'base_link',-1,'odom') simExtRosInterface_sendTransforms(transformations) However, this would place the 'odom' fram...
by sradmard
11 Mar 2017, 01:49
Forum: General questions
Topic: Depth sensor not returing NAN.
Replies: 1
Views: 718

Depth sensor not returing NAN.

Hi, I am using a kinect sensor model which has a depth camera, and publishing it to ROS through rosinterface. My problem is that, when there is nothing in front of the camera, the depth image returns maximum range (far clipping plane) in the depth image. However, in reality, it should return NAN. Th...
by sradmard
22 Feb 2017, 19:46
Forum: General questions
Topic: ROS kinect depth image encoding problem
Replies: 15
Views: 4045

Re: ROS kinect depth image encoding problem

Thank you so much for your kind response. I managed to solve my rviz problem. The tf was getting published correctly, but the timing of my messages being published to ROS were wrong. I just needed to change the following from my depth image publisher in v-rep: d_depth['header']={seq=0,stamp=simGetSy...
by sradmard
20 Feb 2017, 22:48
Forum: General questions
Topic: ROS kinect depth image encoding problem
Replies: 15
Views: 4045

Re: ROS kinect depth image encoding problem

Thank you for your reply. That is possible and I have done it. However, the output image using the flip function in opencv seems to return different values for my depth image with 16UC1 encoding. Also, as Billie1123 has mentioned, the frame_id that gets attached to the depth image seems to not follo...
by sradmard
17 Feb 2017, 01:30
Forum: General questions
Topic: ROS kinect depth image encoding problem
Replies: 15
Views: 4045

Re: ROS kinect depth image encoding problem

Hi, I am also experiencing the same problem. When the depth data is passed to ROS using ROS Interface, simGetVisionSensorDepthBuffer , the image is flipped. Applying the Flip work image vertically also does not work for me. I was wondering whether the new filter of Work image to output depth image i...
by sradmard
24 Jan 2017, 04:04
Forum: Feature requests
Topic: V-Rep should publish to the /clock topic
Replies: 17
Views: 7607

Re: V-Rep should publish to the /clock topic

I was facing a similar problem to publish a tf tree and odometry data to ROS using the rosInterface implementation method. Rviz was giving me errors of Message removed because it is too old ... , which is because rviz by default uses ROS Time, while rosInterface implementation broadcasts in Simulati...
by sradmard
06 Dec 2016, 21:53
Forum: General questions
Topic: Hokuyo_URG_04LX_UG01_ROS with rosInterface.
Replies: 7
Views: 1210

Re: Hokuyo_URG_04LX_UG01_ROS with rosInterface.

Hi,

I was wondering whether anybody has found the answer or knows where to find the attributes of the sensor.

Cheers
by sradmard
17 Nov 2016, 02:56
Forum: Bug reports
Topic: rosInterfaceTopicPublisherAndSubscriber.ttt and image_view
Replies: 4
Views: 1953

Re: rosInterfaceTopicPublisherAndSubscriber.ttt and image_vi

Hi,

I am having another problem while viewing the published images of this tutorial either in rviz or through image_view. My problem is that the images are flipped when I view them through ROS. Is it typical when using rosInterface or am I doing something wrong?

Thank you so much in advance.
by sradmard
16 Nov 2016, 00:06
Forum: General questions
Topic: Hokuyo_URG_04LX_UG01_ROS with rosInterface.
Replies: 7
Views: 1210

Hokuyo_URG_04LX_UG01_ROS with rosInterface.

Hi, I am trying to implement a rosInterface version of Hokuyo_URG_04LX_UG01_ROS sensor so that it uses rosInterface instead of rosPlugin. I would really appreciate if you can advice me on how to do it, or where I can get the attributes of the sensor so that I can define all of the fields of sensor_m...