V-REP crash (running several instances of V-REP with several remote API clients)

Report crashes, strange behaviour, or apparent bugs
Uli_v
Posts: 35
Joined: 14 Dec 2018, 18:07

V-REP crash (running several instances of V-REP with several remote API clients)

Post by Uli_v » 05 Apr 2019, 21:38

Any idea where I would need to look at to fix the problem? Is there a threading issue? Is it the remoteAPI?
It seems to happen only if I run several instances of V-REP with several instances of remote API clients (python).
I am running V3.5.0.

Code: Select all

*** buffer overflow detected ***: /home/uli/Software/V-REP/vrep terminated
======= Backtrace: =========
/lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6(+0x777e5)[0x7fdb2206f7e5]
/lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6(__fortify_fail+0x5c)[0x7fdb2211115c]
/lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6(+0x117160)[0x7fdb2210f160]
/lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6(+0x1190a7)[0x7fdb221110a7]
/home/uli/Software/V-REP/libv_repExtRemoteApi.so(_ZN13CInConnection15connectToClientEv+0x16b)[0x7fdae558debb]
/home/uli/Software/V-REP/libv_repExtRemoteApi.so(_ZN11CSimxSocket4_runEv+0x111)[0x7fdae5599721]
/lib/x86_64-linux-gnu/libpthread.so.0(+0x76ba)[0x7fdb21ad96ba]
/lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6(clone+0x6d)[0x7fdb220ff41d]
======= Memory map: ========
./vrep.sh: line 33: 20704 Aborted                 (core dumped) "$dirname/$appname" "${PARAMETERS[@]}"


Jendker
Posts: 10
Joined: 23 Jan 2019, 15:32

Re: V-REP crash (running several instances of V-REP with several remote API clients)

Post by Jendker » 06 Apr 2019, 13:39

VRep V3.6.1 is out, try this one :)

coppelia
Site Admin
Posts: 7400
Joined: 14 Dec 2012, 00:25

Re: V-REP crash (running several instances of V-REP with several remote API clients)

Post by coppelia » 09 Apr 2019, 13:18

This issue is probably the same as this one. And it is not yet resolved...

Cheers

fferri
Posts: 413
Joined: 09 Sep 2013, 19:28

Re: V-REP crash (running several instances of V-REP with several remote API clients)

Post by fferri » 12 Apr 2019, 09:19

Hi Uli_v,

I'm trying to replicate the crash to no avail. Can you try to compile the plugin in debug mode and have it crashing within the debugger to see exactly at which line is crashing?

agsdyson
Posts: 30
Joined: 13 Feb 2019, 14:02

Re: V-REP crash (running several instances of V-REP with several remote API clients)

Post by agsdyson » 12 Apr 2019, 13:47

You can use the example I posted in
viewtopic.php?f=5&t=7769

https://www.dropbox.com/s/r3yitxsum4sr0 ... e.zip?dl=0

to get it to crash reliably after 1600 seconds.

fferri
Posts: 413
Joined: 09 Sep 2013, 19:28

Re: V-REP crash (running several instances of V-REP with several remote API clients)

Post by fferri » 12 Apr 2019, 14:19

I'm using that example, but I only see V-REP instances increasing in memory usage.
Does it crash because it goes out of memory?

agsdyson
Posts: 30
Joined: 13 Feb 2019, 14:02

Re: V-REP crash (running several instances of V-REP with several remote API clients)

Post by agsdyson » 12 Apr 2019, 14:24

I don't run out of memory, but after 1600 seconds I cannot connect to the remote API client. I last ran this on v3.6.1 rev2 so things might be different now.

coppelia
Site Admin
Posts: 7400
Joined: 14 Dec 2012, 00:25

Re: V-REP crash (running several instances of V-REP with several remote API clients)

Post by coppelia » 16 Apr 2019, 08:31

Can you try following?

In the V-REP folder, you'll find a file named remoteApiConnections.txt. In there, append following line:

Code: Select all

useAlternateSocketRoutines  = true
Let me know if that works.

Cheers

coppelia
Site Admin
Posts: 7400
Joined: 14 Dec 2012, 00:25

Re: V-REP crash (running several instances of V-REP with several remote API clients)

Post by coppelia » 18 Apr 2019, 14:23

I have uploaded a new version of the legacy remote API plugin here. Can you try with that one? Make sure to set value of useAlternateSocketRoutines to false again in file remoteApiConnections.txt

Cheers

Uli_v
Posts: 35
Joined: 14 Dec 2018, 18:07

Re: V-REP crash (running several instances of V-REP with several remote API clients)

Post by Uli_v » 25 Jun 2019, 16:56

fferri wrote:
12 Apr 2019, 09:19
Hi Uli_v,

I'm trying to replicate the crash to no avail. Can you try to compile the plugin in debug mode and have it crashing within the debugger to see exactly at which line is crashing?
How do I compile the plugin in debug mode? I can run my code in debug mode, but it might take some time until it crashes.

Post Reply