Missing user parameters icon for child scripts

Report crashes, strange behaviour, or apparent bugs
Post Reply
bknight-i3drobotics
Posts: 4
Joined: 12 Dec 2019, 17:06

Missing user parameters icon for child scripts

Post by bknight-i3drobotics » 13 Dec 2019, 11:44

I recently updated to the new coppeliaSim. Since the update, I have been unable to see user parameter icon for models/objects when adding new scripts. In previous versions when a script was added the icon appeared along with the script. Previously created scenes with scripts have the icon visible. This issue comes when I add a new script to an object.
How do I open this dialogue without the icon? http://www.coppeliarobotics.com/helpFil ... meters.htm
Or rather how do I make this icon appear? Image

coppelia
Site Admin
Posts: 7584
Joined: 14 Dec 2012, 00:25

Re: Missing user parameters icon for child scripts

Post by coppelia » 16 Dec 2019, 01:13

Hello,

just type

Code: Select all

sim.setUserParameter(objectHandle,'@enable','')
in the Lua commander.

Cheers

bknight-i3drobotics
Posts: 4
Joined: 12 Dec 2019, 17:06

Re: Missing user parameters icon for child scripts

Post by bknight-i3drobotics » 16 Dec 2019, 11:05

Perfect, thanks!

Would be nice if there was a UI way of enabling this like a tick box in the object properties. I will post this to feature requests.

bknight-i3drobotics
Posts: 4
Joined: 12 Dec 2019, 17:06

Re: Missing user parameters icon for child scripts

Post by bknight-i3drobotics » 16 Dec 2019, 11:09

Also is there a way to disable it again?

I have tried:

Code: Select all

sim.setUserParameter(objectHandle,'@disable','')
But this didn't work.

coppelia
Site Admin
Posts: 7584
Joined: 14 Dec 2012, 00:25

Re: Missing user parameters icon for child scripts

Post by coppelia » 18 Dec 2019, 22:49

To disable it, simply double-click the icon and remove all parameters.

Cheers

Post Reply