CoppeliaSim crashes opening v-rep scene

Report crashes, strange behaviour, or apparent bugs
Post Reply
lromanini
Posts: 4
Joined: 07 Jan 2020, 13:19

CoppeliaSim crashes opening v-rep scene

Post by lromanini » 07 Jan 2020, 17:40

Hi,

I just downloaded and installed the last CoppeliaSim edu version and as soon as I try opening a scene (valid and working on v-rep v3.6.2 on ubuntu 16.04) the software crashes returning on the terminal the following error:

Code: Select all

START SIMPLE
START SIMPLE
START SIMPLE
START SIMPLE
terminate called after throwing an instance of 'boost::exception_detail::clone_impl<boost::exception_detail::error_info_injector<boost::io::bad_format_string> >'
  what():  boost::bad_format_string: format-string is ill-formed
/home/lromanini/CoppeliaSim_Edu_V4_0_0/coppeliaSim.sh: line 33: 26715 Aborted                 (core dumped) "$dirname/$appname" "${PARAMETERS[@]}"
can you help in figuring out what is wrong?

thank you

coppelia
Site Admin
Posts: 7691
Joined: 14 Dec 2012, 00:25

Re: CoppeliaSim crashes opening v-rep scene

Post by coppelia » 08 Jan 2020, 09:30

Hello,

would you mind sharing your scene that is crashing at simulation start?

Cheers

lromanini
Posts: 4
Joined: 07 Jan 2020, 13:19

Re: CoppeliaSim crashes opening v-rep scene

Post by lromanini » 08 Jan 2020, 10:21

here the link to the scene.
Many thanks

https://drive.google.com/open?id=11gL9z ... ne-U5pLRny

coppelia
Site Admin
Posts: 7691
Joined: 14 Dec 2012, 00:25

Re: CoppeliaSim crashes opening v-rep scene

Post by coppelia » 09 Jan 2020, 16:08

Are you sure the scene crashes upon opening it? Or upon running it? If it is upon running it, you can update the geometric library from here, there was a bug that would cause a crash.

Cheers

lromanini
Posts: 4
Joined: 07 Jan 2020, 13:19

Re: CoppeliaSim crashes opening v-rep scene

Post by lromanini » 09 Jan 2020, 16:32

Yes I am sure. I also tried with your suggestion but still I have the problem.
As soon as I try to open the scene I don't have the time to see it displayed that the program crashes.

Can you open the scene that I sent you instead? Is it possible that I have to modify some installation setting?

Thanks

lyz
Posts: 33
Joined: 07 Mar 2019, 07:34

Re: CoppeliaSim crashes opening v-rep scene

Post by lyz » 10 Jan 2020, 03:17

Hi,
I think it's because of the vision sensor. You can remove the laser and the kinect sensor, then the scene can opened by CoppeliaSim. This is because CoppeliaSim software does not support filter module, which requires writing code to call the simVision function, while Vrep filter module is set in the GUI. The solution is that you can rebuild the kinect and laser model in CoppeliaSim software and copy the lua code directly into it. Hope it helpful to you.

lromanini
Posts: 4
Joined: 07 Jan 2020, 13:19

Re: CoppeliaSim crashes opening v-rep scene

Post by lromanini » 10 Jan 2020, 12:25

Hi lyz,
thank you so much. Deleting the kinect sensor was enough to open the scene. I think the problem is the filter as you suggested (in fact I didn't need to delete the laser since there is no filter there).

I will try to get the image data without filter as soon as I have time. Thanks again

coppelia
Site Admin
Posts: 7691
Joined: 14 Dec 2012, 00:25

Re: CoppeliaSim crashes opening v-rep scene

Post by coppelia » 13 Jan 2020, 07:27

Hello,

thanks to all of you. There was indeed a bug for the non-Windows version, and vision sensor filters. This has been corrected. Make sure to download the updated version, V4.0.0.rev3

Cheers

Post Reply