Library not loaded

Report crashes, strange behaviour, or apparent bugs
Post Reply
imhotep
Posts: 20
Joined: 16 Oct 2014, 17:15

Library not loaded

Post by imhotep »

Trying to run the Bluezero test code for Python.

Recieving the following error:

/usr/local/bin/python3.8 "/Developer/PycharmProjects/BlueZero test/testing.py"
Found CoppeliaSim directory at /Applications/CoppeliaSim_Edu_V4_0_0_Mac
Traceback (most recent call last):
File "/Developer/PycharmProjects/BlueZero test/testing.py", line 3, in <module>
import b0RemoteApi
File "/Developer/PycharmProjects/BlueZero test/b0RemoteApi.py", line 6, in <module>
from b0 import init, Subscriber, ServiceClient, Node, Publisher
File "/Developer/PycharmProjects/BlueZero test/b0.py", line 26, in <module>
libb0 = ct.CDLL(libb0_fullpath)
File "/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/3.8/lib/python3.8/ctypes/__init__.py", line 373, in __init__
self._handle = _dlopen(self._name, mode)
OSError: dlopen(/Applications/CoppeliaSim_Edu_V4_0_0_Mac/coppeliaSim.app/Contents/Frameworks/libb0.dylib, 6): Library not loaded: @rpath/libzmq.5.dylib
Referenced from: /Applications/CoppeliaSim_Edu_V4_0_0_Mac/coppeliaSim.app/Contents/Frameworks/libb0.dylib
Reason: image not found


Thoughts?

Running the supplied B0 testing code. The only code I have been revising is the library loading code in B0.py. I can post the source code if it might help.

Thanks in advance.

coppelia
Site Admin
Posts: 8125
Joined: 14 Dec 2012, 00:25

Re: Library not loaded

Post by coppelia »

Hello,

sorry for missing your post. As it seems you are on mac, can you confirm that you can successfully run the demo scenes blueZeroDemo1.ttt and blueZeroDemo2.ttt?
If yes, try to copy all items into the CoppeliaSim package, where libb0.dylib is located, and see if that works. If that works, that means you might have to adjust some of the library's hard-coded rpath (or any of its dependencies). Or did you build libb0.dylib yourself?

Cheers

Post Reply